сряда, 1 февруари 2012 г.

Ваканцияяя



                     Времето навън е студено, сякаш ледниковият период е настъпил. Не ми се мъдра от вкъщи. Топло мляко, бисквитки , готин филм и одеяло. Какво повече мога да искам за през зимната ваканция? В такова мразовито време дори не искам и да си помислям какво щеше да е ако трябваше и на училище да ходя.
                   Ваканцията- най-хубавото време от учебната година. А мързелуването вкъщи е най-добрия начин да оползотворим свободното си време сега. Снегът навън е замръзнал, всичко се е превърнало в ледена пързалка и няма жива душа по улиците. Дори самата гледка през прозореца на стаята ми е успокояваща- поле, планини и улици побелели и тихо заспали. Чувството е прекрасно да станеш сутринта и да изпиеш чаша топло мляко наслаждавайки се на красивата притихнала природа навън. Обичам зимата, с всичките й виелици и бури, с тихия сняг и малки снежинки. Харесват ми боевете със снежни топки, карането на ски и правенето на снежни човеци. Може да е студено и тази ваканция да ни е дадена, за да стоим на топло, но как да не се изкуши човек да не излезе навън с приятели и да напълни гърба на някой от тях със сняг. Е просто е невъзможно!
                      Вярно водя се на седемнадесет години, но все още когато ми кажат ваканция първата ми мисъл е спане до късно и мързелуване цял ден. Май само на външен вид съм пораснала, защото в сърцето си се чувствам на не повече от пет. А когато бях на пет какво най обичах да правя през зимата- да се въргалям в снега с приятели и после да се прибера чисто мокра. Явно не съм пораснала много. Тази може да е последната ми зимна училищна ваканция и няма да мързелувам през целия ден вкъщи. Графикът е следния: спане до единадесет, топла закуска в леглото и след това цял следобед в снега, а вечерта на топло ще се завия пред телевизора. Дали не е перфектно ?
                       Ооо как обичам зимната ваканция не е истина!

2 коментара:

  1. Детенцето ми то! Много благодаря, че ми напълни качулката със сняг. xD
    Почти ми се прииска и аз да изляза навън и да се заиграя като малко дете. Да не мислиш, че само ти си на пет. Добре де, моите годинки бяха шест, ама има ли значение.
    Ich liebe dich! <3

    ОтговорИзтриване
  2. Не бях аз виновна за снега в качулката ти, той просто самичък искаше да отиде там и аз му помогнах! xD I love too

    ОтговорИзтриване